Tanévkezdési információk

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek! 

Közeledik a nap, amikor elkezdődik az iskola, végre a szokásos módon. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, rövid tájékoztatót közlünk az iskolakezdés szabályairól, a járványügyi helyzet szempontjából.
A hosszabb protokoll (új házirend) kidolgozása folyamatban van, elkészülte után minden fórumon közzétesszük.
„Hagyományos” iskolakezdésre készülünk. Ugyanakkor a járványügyi helyzetre való tekintettel, gyermekeink és saját védelmünk érdekében a megelőzést szem előtt tartva, korlátozó intézkedéseket kell hoznunk, és felelősen betartanunk! Kérem együttműködésüket! 

TANÉVNYITÓ

„A” verzió, amennyiben jó idő van.
Rövid tájékoztató tanévnyitónk augusztus 31-én, hétfőn 17 órakor kerül megrendezésre közösen az iskola udvarán, a füves területen. Érkezés az udvari nagykapu felől! Amennyiben lehetséges max. 2 fő kísérje a gyereket.
Kérjük tanulóinkat, hogy a tanévnyitó ünnepélyen ünneplő ruhában jelenjenek meg, és mindenkinél legyen maszk, aminek használata javasolt.
A sorakozót 16.50 kor az osztályfőnökök irányítják az előírások betartatásával.
„B” verzió, esős nap esetén minden osztály 16.45-től saját osztálytermében gyülekezik az osztályfőnökök felügyeletével. 17 órától az iskolarádióban kerül sor a köszöntésre és a tájékoztató megtartására. A szülők maszkban az aulában tartózkodhatnak és hallgathatják a tájékoztatót. 

AZ INTÉZMÉNYEK LÁTOGATÁSA

A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek (láz, köhögés, nátha, torokfájás) ne engedjék iskolába  és a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy közvetlen környezetében koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
Az a tanuló, aki szüleivel augusztus 17-31. között külföldön (sárgával, vagy pirossal jelzett országban) volt, két hét karanténra köteles, vagy kettő negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia.
Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése javasolt.
A szülők gyermekeiket csak az iskola kapujáig kísérhetik! Tanítás végeztével ott is várják, a tanárok által meghatározott időpontokban! Az iskola területére csak nagyon indokolt esetben engedéllyel jöhetnek be! Kérem online és/vagy telefonon vegyék fel a kapcsolatot a keresett pedagógussal! A bejárati szélfogóban fog megtörténni a kézfertőtlenítés, ezért ott a kerékpárok, rollerek stb. tárolása tilos! 

Amennyiben ismét on-line tanítást rendelnek el, közös platformot szeretnénk használni, amire a gyerekeket is fel fogjuk készíteni. Ebben az esetben új órarend is fog készülni a könnyebb követhetőség miatt. Amennyiben a szülőket is érdekli ennek a felületnek a működése, és van rá igény, tudunk képzést tartani. 

AZ INTÉZMÉNYBEN VALÓ TARTÓZKODÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI 

A szülők gyermekeiket csak az iskola kapujáig kísérhetik! Tanítás végeztével ott is várják a tanárok által meghatározott időpontokban! Az iskolába legkorábban reggel 7 órakkor lehet jönni. Jó idő esetén, az udvaron gyülekezünk, rossz idő esetén a tanuló a tanterem (ahol az első órája lesz) előtt várakozik. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése javasolt, de nem minden esetben kötelező. Kerülni kell a közvetlen érintkezéseket, és tartsuk a megfelelő távolságot. Be kell tartani az alapvető higiéniás szabályokat, tüsszentésnél, köhögésnél. Kérem a szülőket, hogy otthon is tanítsák, figyelmeztessék erre gyerekeiket! Fontos a sűrű kézmosás. Mindenkinél legyen papírzsebkendő és maszk. Étkezni csak az osztályonként meghatározott időszakokban lehet. Kötelező a kézmosás és az egy szék kihagyása az asztalnál. Amennyiben lehet a szüneteket az udvaron töltjük, a sorakozási rend is meg fog változni. Testnevelés órákat, amennyiben nincs nagyon rossz idő, az udvaron tartjuk. 

TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE

Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például legyengült immunrendszeri állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.
Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.
A gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.)EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni. 

TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN

Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket.
A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez, kizárólag orvosi igazolással térhet vissza. Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni. 

Köszönjük felelős együttműködésüket!

Iskolavezetés

Naptár

Kérjük, támogassa iskolánkat!

Kérjük, támogassa iskolánkat adójának 1%-ával az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítványon keresztül!

Adószáma:
18915631-1-19

Köszönjük!

Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány

Adószám:
18915631-1-19

Számlaszám:

OTP 11748083-20010630 

 

Cím

8184 Balatonfűzfő, Irinyi u. 2.

Telefon

 88/586-090

Email

irinyi@fuzfosuli.hu

Kövess minket!

Témaheteink

164

Támogatóink

P_MAX
Bachl Hőszigetelőanyag – gyártó Kft.
NikeTrans Targonca
Fűzfő- Terv Építész Iroda
Fejes Károly
Szabó – Gróf Nikoletta (AGAPE-2000)
Ravatherm Hungary Kft.
Hymato Kft.
Serpa Kalandpark
Balatoni Bob
Szanyi Szilvia
Művelődési Központ
Nike Étterem
Kovács Tamás
Marton Péter

Köszönjük a támogatást!

Partnereink

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support