Pedagógusképzések
(a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
TÁMOP-3.1.5-09/A/2-2010-0356


A projekt címe:

A pedagógiai kultúra korszerűsítése, az oktatás hatékonyságának, eredményességének javítása, a szakmai kompetenciák fejlesztése és korszerűsítése a balatonfűzfői Irinyi Iskolában

A projekt megvalósulásának ideje:
2010. 05. 01. – 2012. 09. 30.

A kedvezményezett neve és elérhetősége:

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
8184 Balatonfűzfő, Irinyi u. 2.

A közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
ESZA Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 11.995.750 Ft.


A projekt leírása:

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika stb. egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az oktatók számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.
A pályázat célja a pedagógusok részvétele a felsőoktatás rendszerében felsőfokú szakirányú továbbképzésen, részismereti képzésben és mesterképzésben.
A projektben három pedagógus vesz részt. Két pedagógus egy tanévet, egyikük pedig két tanévet felölelő felsőfokú képzésben szerez új végzettséget.
Az inkluzív nevelés tanára mesterképzésben megszerzett végzettséggel a pedagógusnak lehetősége lesz sikeresebbé tenni a speciális szükségletekkel rendelkező gyerekek (SNI) iskolai nevelését, pedagógusként megismerheti azokat a módszereket és eljárásokat, melyek segítségével javíthatók a speciális szükségletekkel rendelkező gyerekek eredményei, beilleszkedése, és saját pedagógiai gyakorlatának minősége.
gyakorlatvezető mentortanár felsőfokú szakképesítés lehetőséget teremt arra, hogy a mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a mentor – a pedagógusképző intézmény megbízásával és elvi útmutatásai szerint – a hallgatók közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladatait, illetve a már diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.
földrajz tanár mesterképzés célja, hogy az alapfokozaton vagy más felsőfokú végzettség keretében szerzett szakképzettségre, illetőleg ismeretekre alapozva olyan tanárt képezzenek, aki képes a közoktatásban a földrajzi tudás átadására, egyaránt alkalmas az oktatási, pedagógiai kutatási, tervezési és fejlesztési feladatok ellátására.

 

Naptár

Kérjük, támogassa iskolánkat!

Kérjük, támogassa iskolánkat adójának 1%-ával az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítványon keresztül!

Adószáma:
18915631-1-19

Köszönjük!

Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány

Adószám:
18915631-1-19

Számlaszám:

OTP 11748083-20010630 

 

Cím

8184 Balatonfűzfő, Irinyi u. 2.

Telefon

 88/586-090

Email

irinyi@fuzfosuli.hu

Kövess minket!

Témaheteink

164

Támogatóink

P_MAX
Bachl Hőszigetelőanyag – gyártó Kft.
NikeTrans Targonca
Fűzfő- Terv Építész Iroda
Fejes Károly
Szabó – Gróf Nikoletta (AGAPE-2000)
Ravatherm Hungary Kft.
Hymato Kft.
Serpa Kalandpark
Balatoni Bob
Szanyi Szilvia
Művelődési Központ
Nike Étterem
Kovács Tamás
Marton Péter

Köszönjük a támogatást!

Partnereink

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support