Iskolánk jelene

 

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola többcélú köznevelési intézmény. Ellát általános iskolai, köznevelési típusú sportiskolai, valamint alapfokú művészeti iskolai feladatokat.
A 2016/2017-es tanévben 13 tanulócsoportban folyik az oktatás és a nevelés. 4 napközis, 2 egész napos iskolai, valamint 1 tanulószobai csoport működik.
Beiskolázási körzetünk a „B” osztályok esetében Balatonfűzfő, Királyszentistván, Litér és Papkeszi. Az „A” sportiskolai osztályok országos beiskolázási körzettel rendelkeznek. Így több településről is járnak hozzánk tanulók.
Az általános iskolai részen a „B” osztályokban a hatályos általános iskolai kerettantervnek megfelelő helyi tanterv szerint folyik az oktatás, míg az „A” osztályokban a köznevelési típusú sportiskolai kerettanterv szerint. Az „A” osztályokban az alsó tagozatos évfolyamokban a sportágak alapozása folyik, amely heti 2 óra úszás és heti 3 testnevelés óra keretén belül valósul meg. Ötödik osztálytól minden sportosztályban tanuló számára kötelező egy sportág választása az alábbiak közül: úszás, vízilabda, labdarúgás, kosárlabda. A nem sportiskolai „B” osztályokban is ügyelünk arra, hogy tanulóink mindennap folytassanak mozgásos tevékenységet, heti 5 testnevelés óra mellett részt vehetnek a délutáni sportfoglalkozásokon is.
Az intézményben tanulók számára biztosítani tudjuk a gyógytestnevelési, valamint a logopédiai és gyógypedagógiai foglalkozásokat is.
Tanulóink két idegen nyelv közül választhatnak. Harmadik évfolyamtól folyik oktatás angol, illetve német nyelvből kis csoportos formában. A tanítási órák után napköziben/egész napos iskolában, ill. tanulószobában tudunk elhelyezést nyújtani az azt igénylő gyerekek számára, és ekkor ker
ül sor a különböző fejlesztő-felzárkóztató foglalkozásokra és szakkörökre.
Az alapfokú művészeti iskola térítéses formában, tanítási órák utáni oktatási rendszerben biztosítja a zeneművészet és a képző- és iparművészet területei iránt érdeklődő tanulók számára az alkotó és önkifejező képességeik kibontakoztatását, tehetségük gondozását. A gyerekek – a teljesség igénye nélkül- az alábbi területeken tanulhatnak zenét: szolfézs, zongora, szintetizátor, furulya, fuvola, gordonka, klarinét, szaxofon, trombita, tenorkürt, tuba, magánének.
Az oktató-nevelő munkához 23 tanterem áll rendelkezésre, többek között informatika-terem, idegen nyelvi termek, technikaterem (tankonyhával), természettudományi előadó, énekterem rajzterem, díszterem (előadásoknak), könyvtár.
A tantermek jelentős részében interaktív táblák és projektorok vannak.
Az informatika teremben 16 számítógép, valamint nyomtató áll a tanulók rendelkezésére.
 

Az intézményben található egy tornaterem, ill. azon kívül egy nagy udvar (kézilabda és kosárlabda pályával), valamint egy új műfüves foci- és futópályával.
A tanulók rendszeres – igény szerint akár napi háromszori- étkezése megoldott, mivel a melegítő konyha és az ebédlő a funkció ellátására alkalmas és elegendő.
Az intézmény szakos ellátottsága 100%-os, minden tantárgyat megfelelő végzettséggel rendelkező kolléga tanít. Munkájukat logopédus, gyógypedagógus, pedagógiai asszisztens, valamint gyógy-testnevelő segíti.
Az „irinyis” gyerekek számára a mindennapi tanulás és tanórán kívüli elfoglaltságok mellett változatos programokat is biztosítunk, mint például „Tök-jó buli”, sísuli, színházlátogatások, bábszínházi előadások, erdei iskola, osztálykirándulás…
A gyerekek biztonságos, nyugodt környezetben tanulhatnak és nevelkedhetnek.
A szülők véleménye szerint: „… az a jó az Irinyiben, hogy egy tanítási napon mindenféle tevékenység megvalósulhat, és azokban a gyerekem részt vehet. Mehet zenélni, sportolni vagy szakköri foglalkozásra, sőt még a házi feladat is elkészül a napköziben.”

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte iskolánkat. Amennyiben többet szeretne az intézményről tudni, tájékozódjon honlapunkról, ill. facebook oldalunkról. Személyes megkeresésüket is szívesen fogadjuk.

 

Pályázatunk azonosítója:
EFOP-4.1.2-17-2017-00097

Naptár

Kérjük, támogassa iskolánkat!

Kérjük, támogassa iskolánkat adójának 1%-ával az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítványon keresztül!

Adószáma:
18915631-1-19

Köszönjük!

Cím

8184 Balatonfűzfő, Irinyi u. 2.

Telefon

 88/586-090, Fax: 88/586-191

Email

info@fuzfosuli.hu

Kövess minket!

Támogatóink

Bachl Hőszigetelőanyag – gyártó Kft.
NikeTrans Targonca
Fűzfő- Terv Építész Iroda
Fejes Károly
Szabó – Gróf Nikoletta (AGAPE-2000)
Ravatherm Hungary Kft.
Hymato Kft.
Serpa Kalandpark
Balatoni Bob
Szanyi Szilvia
Művelődési Központ
Nike Étterem
Kovács Tamás
Marton Péter

Köszönjük a támogatást!

Partnereink

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support