Pályázati díjátadó

Sportiskola

Márton nap

Énekkar

ÖKO iskola

Projektnap

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Tankönyvosztás

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alsó tagozatos tanulók az első tanítási napon a tanító néniktől kapják meg a tankönyveket.

A felső tagozatosok augusztus 26-án, csütörtökön 9-13 óra között a Művelődési Házban vehetik át a könyveket vagy az első tanítási napon.

 

Köszönjük szépen!

Baráth Valéria

Tanévnyitó

Tanévnyitó:  2021. augusztus 31. (kedd) 18 óra, Művelődési Ház

12 év felettiek oltása

Tisztelt Szülő!

Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.

Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.

Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

Az iskolai oltások napja:

Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:

–           augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,

–           szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével és visszaküldésével jelezze gyermeke osztályfőnökének 2021. augusztus 24-ig.

Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 24-ig gyermeke osztályfőnökének.

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.

Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.

Tisztelettel:

Iskolavezetés

Javítóvizsga (pótvizsga) időpontja

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a javítóvizsga (pótvizsga) időpontja 2021. augusztus 25. (szerda) 8 óra, helyszíne a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház.

Kérjük, hogy a tanulók ünneplő ruhában, bizonyítvánnyal érkezzenek.

Üdvözlettel

Dudás Zsolt

intézményvezető

Ballagás 2021

Ballagás 2021

A ballagó nyolcadik osztály:

A végzős osztályt a tarisznyák átadásakor Somogyiné Csécsi Éva tanárnő búcsúztatta az iskola tanárai nevében. Az elhangzott beszédet itt adjuk közre:

Kedves Nyolcadikosok!
Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy kollégáim és a magam nevében elköszönjek tőletek.
Az emlékezet csodálatos képességünk, a jó dolgokat többnyire megőrzi, sokszor még ki is színezi, a rossz dolgokat legtöbb esetben elejti. S mivel az emberi lélek feneketlenül gazdag és eleven, ezért előfordul az is, hogy a szép dolgok varázsukat vesztik, a rosszként elejtettek pedig – akár a legendák Főnix madara – győzedelmesen megújulva, megtisztulva feltámadnak.
Kérlek benneteket, emlékezzetek így is, úgy is!
Emlékezzetek ránk, ha majd az új iskolátokban az itt megszerzett tudásra és készségekre alapozva megfeleltek az elvárásoknak: ha lesz még erőtök az utolsó  kör lefutásához, ha nem okoz gondot egy-egy magyar népdal felidézése, ha majd a matektanár legnagyobb ámulatára csukott szemmel lerajzoljátok a legfontosabb függvényeket, ha könyv nélkül szavaljátok kedvenc verseiteket és közben még mondatelemzést is végeztek, ha kapásból soroljátok a kénsav fizikai és kémiai tulajdonságait, vagy a II. világháború helyszíneit, eseményeit az összes évszámmal együtt.
Kedves Végzősök! Sose feledjétek: az iskolában megszerzett tudás, készség, előhívott képesség – és ezt minden kollégám így gondolja – alapvetően azt van hivatva szolgálni, hogy személyiségeteket kibontakoztathassátok szeretteitek, mindenek előtt szüleitek, testvéreitek, nagyszüleitek, majdani családotok, tágabb életközösségeitek és nem utolsó sorban hazánk, Magyarország javára. Aranyszabály: amit adtok, azt fogjátok ti is kapni.
Egy kolumbiai Nobel-díjas író, Gabriel García Marquez azt vallja, hogy egy ember életében kilenc éves korig minden lényeges esemény lejátszódik, az azt követő évek már puszta ismétlések csupán. Hát ismételjetek! Ha erre jártok, ne restelljetek betérni az Irinyibe, hogy elmondjátok, mi történt veletek, hogy alakult sorsotok. Ha az utcán találkozunk, szeretnénk, ha szívélyesen köszönthetnénk egymást, szemetekbe nézve kereshetnénk a régi tanítvány vonásait, és pár szót váltva örülhetnénk a találkozásnak. Higgyétek el, lélekben erősíteni fogjuk egymást!
Úgy menjetek el, hogy tudjátok, mi kivétel nélkül büszkék vagyunk rátok, ahogy egy anya büszke a gyermekeire. Senki sem tökéletes (ti sem, mi sem), de visszavonhatatlanul létrejött a mögöttünk hagyott években egy olyan lelki kapcsolat, amit érdemes ápolni. Mi biztosan kíváncsiak vagyunk minden örömötökre, bánatotokra, legyen rá gondotok, hogy osszátok meg velünk. Ne feledjétek, a Ti sikereitek, bánataitok a mi sikerünk és bánatunk is, ha megosztjátok több lesz az öröm és könnyebb a bánat.
Ne feledkezzetek meg egymásról sem. Tegyétek félre – ha voltak ilyenek – a múltbeli sérelmeket, és társakként, jóbarátokként váljatok el. Tartsátok egymással a kapcsolatot, tudjatok egymás legfontosabb életeseményeiről, mert az első emberi kapcsolatok, barátságok, szerelmek életetek végéig elkísérnek.
Kollégáim és a magam nevében kívánok nektek jó egészséget, lelki békét, derűt, s álmaitokhoz sok sikert!
Isten legyen veletek!

Művészeti beiratkozás jelentkezési lap

Kedves Szülők! Kedves Növendékek!

A 2021/22-es tanévre történő művészeti iskolai beiratkozás rendje az alábbiak szerint alakul:

A hét folyamán küldtünk/küldünk haza a tanulókkal jelentkezési lapot, melyet kérünk szépen kitöltve, aláírva visszaküldeni június 15-ig.

A jelentkezési lap az iskola honlapjáról letölthető, valamint a Művelődési Ház portájáról is elvihető.

Szeretettel várjuk az új tanulók jelentkezését is a képzőművészeti, illetve zeneművészeti ág tanszakaira (furulya, fuvola, zongora, trombita, kürt, tuba, harsona, szintetizátor, cselló, zenei előképző, magánének)

A következő tanévtől néptánc tanszak indítását is tervezzük, szervezzük a művészeti iskolában.

Pót-beiratkozásra szeptember első hetében lesz lehetőség.

Üdvözlettel

Baráth Valéria

ig.h.

Jelentkezési lap

Naptár

Kérjük, támogassa iskolánkat!

Kérjük, támogassa iskolánkat adójának 1%-ával az Irinyi János Általános és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítványon keresztül!

Adószáma:
18915631-1-19

Köszönjük!

Cím

8184 Balatonfűzfő, Irinyi u. 2.

Telefon

 88/586-090

Email

irinyi@fuzfosuli.hu

Kövess minket!

Témaheteink

164

Támogatóink

P_MAX
Bachl Hőszigetelőanyag – gyártó Kft.
NikeTrans Targonca
Fűzfő- Terv Építész Iroda
Fejes Károly
Szabó – Gróf Nikoletta (AGAPE-2000)
Ravatherm Hungary Kft.
Hymato Kft.
Serpa Kalandpark
Balatoni Bob
Szanyi Szilvia
Művelődési Központ
Nike Étterem
Kovács Tamás
Marton Péter

Köszönjük a támogatást!

Partnereink

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support